A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Munkagép Monitor

Munkagépek több oldalról

facebook youtube rss

Kipróbáltuk a Shougong SG180 kompaktrakodót

Megnéztük kipróbáltuk, teszteltük

Shougong SG180 rakodó hátulról

a Shougong SG180 típusát. A rakodót nem hasonlítjuk össze semmilyen más típussal, mivel igazság szerint nem találtuk párját. A Kínában gyártott és hivatalosan európai piacon kínált gépekhez sem tudtuk illeszteni a jelentős különbségek miatt. A gépet átnézve csodálkozunk azon, mely európai uniós szervezet adott engedélyt a gép európai forgalmazására. Ugyan látható rajta egy CE matrica, de valljuk meg, ezt egy papír-írószerben kapható matricagyűjteményből összerakhatjuk.

A gépen található adattáblák zöme kínai írásjelekkel készült, azt a hazai gépvásárló és üzembe helyező szakember valószínűleg nem érti. Az angol nyelvre lefordított matricák helyenként hibákkal kerültek feltüntetésre. Hogy van-e hozzá magyar nyelvű kezelési utasítás és tényleges CE tanúsítás, nem tudjuk de, nem álltatjuk magunkat.

Kínai szótárra szükség lehet

Ez a kis drága, a vízhűtőnek az adattáblája. Senki sem kíváncsi rá, de van.

Prospektussal nem egyező adatok.

 Prospektussal nem egyező adatok.

Leváló matrica hibás szöveggel.

Itt szeretném jelezni, hogy, új a gép. Az enyhén szilikonos linóleumra nem ragad az olcsó matrica.

Ezek persze nem befolyásolják a gép használatát, csupán az üzembe helyezés lehetőségét kérdőjelezik meg.

A gép vélhetően olcsó, (egyenlőre nem tudtuk kideríteni az árát) hogy megérje behozni Kínából, vállalva a szervizelési és alkatrészellátási problémákat. A márkának tudomásunk szerint ugyanis nincs hazai és európai képviselete.

A tűzoltóspray pozitívum, ha működik. De a linóleumok találkozása, jujj

A poroltó dicséretes, a csini belső burkolat, pedig erős nosztalgikus hangulatot áraszt.

A hűtő fixen rögzített, szerszámok és némi idő kell ahhoz hogy hozzáférhessünk ahhoz ami mögötte van.

A hűtő fixen rögzített, szerszámok és némi idő kell ahhoz, hogy hozzáférhessünk mindenhez, ami mögötte van. Bár ha sokat áll szerelni nem kell, a hűtő takarítás, nem számít.

Műszakilag nagyon egyszerű, nincs számítógép, bonyolult elektronika és olyan elemekből épül fel, amiket egy műhelyben is meg lehet javítani. Kis túlzással a biztosan –inkább előbb mint utóbb- bekövetkező javításokhoz és alkatrészpótlásokhoz kell egy esztergapad, maró, hegesztő és némi szaktudás. A biztonsági rendszere is meglehetősen egyszerű, kevés érzékelővel és reteszelővel. Ez persze biztonsági szempontból inkább hátrányt jelenthet. pl.: Járó motorral, nyitott ajtónál, felemelt biztonsági keret alatt ki és be lehet szállni a gépből úgy, hogy  mindene része működik, a gépnek. Az összeszerelés és anyagok minősége hagy némi kívánni valót maga után, ez tükröződhet a gép árában is. Nagy valószínűséggel nem robotokkal, hanem emberi erővel rakják össze, így minden darab egyedi kialakítású. Bár néhány autó márkánál ezzel dicsekedni szoktak. Ha szerencsénk van, akkor éppen egy jókedvében lévő gyári munkás szereli össze a gépet, ha pedig bal lábbal kelt fel az illető, akkor lehetnek problémák a rakodóval. A gyár éves kapacitása 800darab.

A sniccer éles volt ugyan, de rossz irányban haladt a zár körül.

Tollat, ceruzát, noteszt a résekbe! Esetleg cigit és öngyújtót. A tárolás egyik formája.

Az általunk tesztelt gép egyenesen a gyárból újonnan érkezett tulajdonosához, ahonnan következő útja egy szakszervizbe vezetett különböző problémák miatt.

Ami a műszaki tartalmat illeti. Egy régi típusú 61 lóerős Perkins motor az erőforrás (létezik Yanmar motorral is), a szivattyú „America Danfos”, minden más elem a kínai ipar terméke. A gép működési kapacitása 800kg, radiális gémszerkezetével az ürítési magassága 2100mm, tömege 2900kg.

A leírások szerint FOPS&ROPS fülkével rendelkezik, amiben azért mi kételkedünk.

Klímahűtő? Vajon egy kőbányában hogy nézhet ki?

Gyakori hidraulikus eszközcsere csak erős idegzetűeknek! Óvatosan a munkával, a két tömlő könnyen megsérülhet.

Valami szellőző lehet a fejünk fölött.

Ja, ez nem vezet sehova.

Pontos illesztés

A menet még jó lehet.

A motorteret jobb ha nem mossuk.

Hetedikben technika órán már a lányok is csináltak ilyet.

A gépbe beülve és beindítva megállapíthatjuk, hogy aki napi több órát kell dolgozzon egy kompaktrakodóval, ne ezt a márkát válassza. A linóleummal kitapétázott fülke meglehetősen nyomasztó hangulatot kelt, a vezérlőkarok nehezen mozgathatóak, a körkörös kilátás csekély. De ami nekünk a legjobban tetszett, a standard felszereltséggel járó masszázsülés. Persze nem komoly, a kezelői kényelmet növelő luxusról van szó, pusztán az elég jelentős rázkódás bizsergette fenekünket.

 

Ha valaki nem szereti a szénsavas italt, csak tegye rá az ülésre járó motornál. Garantáltan kirázza belőle...

Összegezve tapasztalatunkat a Shougong  SG180 csúszókormányzású rakodóról: árérzékenyeknek inkább javasoljuk egy jó állapotú ismert márkájú használtgép beszerzését, vagy gyűjtsenek hozzá egy kicsit és vásároljanak egy új, munkára alkalmas kompaktrakodót. Rövid idő alatt behozza a különbséget.

Ha kíváncsi vagy a biztonságosan elhelyezett üzemanyagszűrőre, a világ legprecízebb kábelkötegére, vagy, hogy egy klímás gépben hol helyezték el a fűtéscsapot, akkor még több képet láthat FACEBOOK oldalunkon:

https://www.facebook.com/397792586982566/photos/a.589068564521633.1073741838.397792586982566/589069557854867/?type=1&theater