A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Munkagép Monitor

Munkagépek több oldalról

facebook youtube rss

Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok a Munkagép Monitor Szemével

XXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Hódmezővásárhely

A Munkagép Monitor Rakodógép körképe a magyar mezőgazdaságban.

Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 

 

2014-ben már huszonegyedik alkalommal került megrendezésre az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, április 25-27 között Hódmezővásárhelyen. A kiállítás a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű és látogatottságú szakmai rendezvényévé vált, melyet a hódmezővásárhelyi Hód - Mezőgazda Zrt. szervez kezdettől fogva a Magyar Állattenyésztők Szövetségének és tagszervezeteinek társrendezésében.

Az időjárás a készülődésre, és az első napra nem volt tekintettel, így hatalmas mennyiségű kaviccsal és fa aprítókkal kellett látogathatóvá tenni a vásárt, ez a képen létható módon jól sikerült.

Látogatók, a vásárban

Hódmezővásárhelyen

A kiállításon, az állatokon kívül, minden megtalálható volt, amire szükség lehet egy állattenyésztésben. a vezetőszártól, az fejőgépen keresztül, a takarmányig. Így, rakodógépet és képforgalmazót is találtunk szép számmal. Jellemzően módon mezőgazdasági adapterekkel, mutatták be a munkagépeket. terménykanállal, trágyavillával, trágyakanállal, etető adapterrel, bálatüskével, raklapvillával

"A Verbis Kft. számára  az Alföldi Állattenyésztési Napok nagyon eredményesen zárultak, kiemelve az AVANT és a DIECI gépek iránti kimagasló látogatói érdeklődést.

Az idei  Alföldi Állattenyésztési kiállításon az állattenyésztésben használt gépek széles palettáját felvonultatták a kereskedő cégek. A kiállítás látogatottsága a kezdeti esős időjárás ellenére magas volt."

 DIECI

Dieci Apollo 25.6 teleszkópos rakodó: "Egyszerű, kompakt kivitel, alacsony magasság, kis helyszükséglet. A gép magassága révén egy 2m magas istálló ajtón könnyedén befér. A kiterjedt adapter skálával rendelkező gépek a mezőgazdasági anyagmozgatás széles területén alkalmazhatóak, pl. raklapvillás rakodás akár több emeletes magasságokban, kanállal történő ömlesztett anyagok, gabonafélék rakodása, trágyakezelés, "Big- Bag" zsákok rakodása, állattelepi takarmányok rakodása, csomagolt és csomagolatlan bálák kazlazása, stb."

DIECI

Dieci Zeus 37.7 teleszkópos rakodó: "Egyszerű, multifunkcionális kivitel, középkategóriás gép, jó ár-érték arány. 3.7 t emelőképességével és 7.35 m emelőmagasságával minden igényt kielégít a magtári és az állattartó telepi munkák során.  A kiterjedt adapter skálával rendelkező gépek a mezőgazdasági anyagmozgatás széles területén alkalmazhatóak, pl. raklapvillás rakodás akár több emeletes magasságokban, kanállal történő ömlesztett anyagok, gabonafélék rakodása, trágyakezelés, "Big- Bag" zsákok rakodása, állattelepi takarmányok rakodása, csomagolt és csomagolatlan bálák kazlazása, stb."

VENIERI

VF Venieri 2.63 homlokrakodó: "A parallel rendszerű homlokrakodó kialakításhoz képest a Venieri által használt Z-geometria jóval nagyobb felszakító erőt eredményez, a munkaeszközre való kiváló rálátás és gyorsabb "kanálfeltöltés" mellett. A hidrosztatikus erőátvitel kényelmes és gyors kezelhetőséget eredményez minden terepviszonynál, fokozatmentes váltást biztosít, ráadásul lehetővé teszi bármilyen hidraulikus kiegészítő eszköz (aszfaltmaró, hómaró, stb.) használatát anélkül, hogy az eszközök meghajtása csökkentené a hidrosztatikus teljesítményt."

AVANT AVANT

Avant 420 "univerzális minirakodó, ami kimondottan a vásárlók kérésére született: egy rendkívül kompakt, gazdaságos, multifunkciós hidraulikus eszközhordozó dízel motorral, ami megfelelő teljesítménnyel rendelkezik az év bármely évszakában jelentkező, legkülönbözőbb kihívásokat jelentő feladatok ellátásához. 20LE Kubota dízelmotorjával, derékcsuklós kialakításával, 2.8m emelőmagasságával a kisebb mezőgazdasági vállalkozások alapgépei lehetnek."

Avant 640 univerzális minirakodó: "Sikerült megalkotni a kategória legnagyobb emelőképességű és legkiválóbb hidraulikus jellemzőkkel bíró gépcsaládját mind a hidrosztatikus hajtás, mind a külső eszközözök ellátására hivatott hidraulika rendszer tekintetében. A két sebességes dugattyús kerékmotorokkal elérhető a 22km/h -ás haladási sebesség, mely jelentősen csökkenti a gép vonulási idejét."

AVANT

Avant 528 univerzális minirakodó: "A modern farmgazdaságok egyre sokoldalúbb gépet igényelnek, ez a követelmény határozta meg az új AVANT 500-as széria fejlesztésének főbb irányait. A legfontosabb követelmény a méret: a gép elég kompakt kell legyen, hogy hatékony munkavégzésre legyen képes a szűk terekben és elférjen a keskeny átjárókban is. Mindemellett a gépnek elég erősnek kell lennie az egyre nehezebb terhek kezeléséhez."

DIECI  MERLO

 MERLO 

PICHON FARESIN

THALER

WAY-LOCUST

 CAT

CAT CAT 

 

 

 

 

GIANT MANITOU

Az AXIÁL Kft által forgalmazott:MLT 634 120 LSU: "A 6 méteres emelési magasságát tekintve ez a típus a "kisebb" teleszkópos rakodógépekhez tartozik, de a 3.400 kg teherbírás, a 120 LE Tier 4i Deutz motor, valamint a 150 l/p LSU hidraulikaszivattyú már univerzális felhasználásra teszi lehetővé. Legyen szó állattenyésztésről, növénytermesztésről, ez a gép bárhol megállja a helyét. A 4/4 sebességes mechanikus váltó és a hidrodinamikus hajtás minden helyzetben maximális erőt és teljesítményt biztosít."

GEHL

SL 4240 ESX - Mozgékony és szívós. Az SL 4240-es típusban ötvöződik a rendkívüli teljesítmény, fordulékonyság és manőverezhetőség. Mindez hozzájárul az ügyfelek hatékony munkavégzéséhez. Ezt a típust azokra a területekre ajánljuk, ahol a gépeknek viszonylag szűk helyen nagyobb terhet kell mozgatni. Az 50LE alatti kategóriában ezek a típusok 5-600 kg mozgatására képesek.

 • 62 l/perc hidraulika teljesítmény

• Powerview – gémszerkezet, ami kialakításának köszönhetően jobb rálátást biztosít a munkaeszközre

• Kompakt méret

• Alacsony zajszint

• Erős Yanmar diesel motor”

 GIANT

 GIANT

ATLAS

BOBCAT

BOBCAT

WEIDEMANN

 WEIDEMANN

WEIDEMANN  WEIDEMANN

  VOLVO

 VOLVO

A Hód - Mezőgazda Zrt teremtette meg Magyarországon az újkori állatkiállítások kultúráját, s vezette be az állatbírálatokat a legfejlettebb állattenyésztõ országok mintája alapján. A küllemében is lenyûgözõ állatkiállítói terület évrõl-évre több tenyészállatnak ad helyet. A kellemes hangulatú, magyaros stílusú, nádfedeles, fa szerkezetes állatbemutató terek között járva a vidék legnagyobb mezõgazdasági szakmai találkozója fogadja a látogatókat.

Az állattenyésztés nyolc ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske-, a baromfi- és nyúltenyésztõk, a halászat, vadászat, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó növénytermesztés szakiparának legjelesebb képviselõi mutatkoznak be Hódmezõvásárhelyen.Térkép

Amit a kiállítások rendezésénél mindenkor a legfontosabbnak tart a rendező csapat, az a szakmaiság. A nyilvános show-bírálatok, tenyészállat-árverések a mindenkori hazai állomány élvonalának aktuális képét tükrözik. Tükrözték azt a piaci helyzetet is, amikor az ágazat gazdaságosságának mélypontja miatt kevesebb sertést hoztak a kiállításra, vagy kevesebb tehenet, de azt is megmutatja minden évben, miben történt változás az előző évhez képest.

Mivel az állattenyésztés nélkülözhetetlen lételeme a növénytermesztés, ezért fejlődött az évek során a kiállítás tovább és ad minél több helyet a növénytermesztésnek és a gépkiállítói résznek is.

2014. április 25-26-27 Hód-Mezõgazda Zrt. Kiállítási Centruma Hódmezõvásárhely, 47. fõút 195. km

GPS koordináták:

MIO:       N 46. 43398°     E 20. 36289°

GARMIN: N 46° 26.047´   E 20° 21.776´