A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Munkagép Monitor

Munkagépek több oldalról

facebook youtube rss

Napelem és rakodógép egy pályázatban.

Rakodógép éa napelemVillanyt a gazdaságba, a Nap energiájából!

Ma már közismert, hogy a korszerű napelemekkel akár egy gazdaság teljes villany ellátását biztosítani lehet. Ráadásul pályázati forrással együtt négy-hat év alatt visszatermelheti az árát. Azonban ahogy két munkagép sem ugyanarra képes, úgy két napelemes rendszer sem ugyanazt nyújtja. Mint ahogy két munkagép sem hasonlítható össze pusztán az árai alapján, a naperőműveknél is félrevezető lehet egyetlen szempont alapján megítélni.

Mi alapján lehet dönteni?

Olyan rendszert érdemes választani, ami a vállalkozás adottságai alapján az Ön területére lett megtervezve és összeválogatva, ennek alapján a legtöbb energiát biztosítja egy évben. Ne olyat válasszon, amit látatlanban küldtek és bárkinek ugyanazt ajánlják. Ez olyan lenne, mintha valaki azt mondaná, tudja mennyi terményt fog adni egy tábla föld anélkül, hogy tudná hol van, hány koronás és hogyan művelik. Arra is gondoljon, hogy nem minden napelemes rendszert tud pályázatban is elszámolni.

Mitől testre szabott egy Önnek szóló ajánlat?

Egy Önnek szóló ajánlat figyelembe veszi hová kerülhet a napelem a leggazdaságosabb kihasználás érdekében. Istállóra, raktárra vagy a földre telepítve. Fontos, hogy nem minden napelemet szabad istálló tetejére telepíteni.

Figyelembe veszi az összes árnyékolási akadályt, ami veszteséget okozhat a napelem termelésében nyáron és főleg ősszel és télen, amikor hosszú árnyékok adódnak. Ma már a komoly ajánlatokban 3D modellen alapuló éves árnyékelemzés van, ami alapján kiszámolják, Önnél mennyi kWh-t fog termelni az erőmű akár hónapokra leosztva. A jól tervezett rendszerben a napelem táblák szűkös helyen is úgy vannak egymáshoz kapcsolva (füzérek, stringek) hogy a közeli árnyékoló Pl. siló árnyéka csak a legkevesebb 1-2% energia veszteséget jelentsen az éves termelésből.

Napelem és rakodógépA jól megválasztott helyszínű, tájolású és típusú napelemek és inverterek többet termelnek, kevesebbet kell őket karbantartani és hosszabb élettartamot bírnak. (akár 25 évet)  A jó helyszínválasztásnál a napelemek várható szennyeződésére és vagyonbiztonságára is gondolnak!

Kérje szakértőnk segítségét! Nézze meg a saját szemével milyen egy olyan alapos ajánlat, ami kifejezetten Önnek készült.

Pályázzon velünk rakodógép és napelem rendszer beruházására!

pályázat rakodógépre