A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Munkagép Monitor

Munkagépek több oldalról

facebook youtube rss

Liebherr Power-split sebességváltó

2014 június végén a Liebherr bemutatja hidrosztatikus mechanikus Power-split sebességváltóját.

A Liebherr power-split sebességváltó rendszert a magas követelményeket támasztó kerekes munkagépekben alkalmazza, a dinamikus hajtáslánc érdekében. A több mint 60 év Liebherr fejlesztési, tervezési és gyártási tapasztalattal próbálja kiküszöbölni a hidrosztatikus hajtáslánc, power-shift sebességváltó hidrodinamikus konverter hátrányait.

Az technológiában egyszerre megtalálható a kardánhajtás, hidrosztatika szivattyú, hidromotorral, automatikus kapcsolású többtárcsás tengelykapcsoló.

Power-split

Elv.: Alacsony fokozatban a meghajtó motor a szivattyún és a hidromotoron keresztül, hajtja a hidakat. Magas fokozatban a kardánon keresztül közvetlenül hajtja hidakat, a hidosztatikus egység nem üzemel. Közepes fokozatban átmenet van a két hajtás között, amit a kuplungok vezérelnek.

A Liebherr más piaci szereplőkkel szemben három fokozatot és computeres szabályzó rendszert használ a hajtásláncban, az univerzálisabb felhasználás és precízebb átmenet érdekében. A Liebherr alkatrészekből gyártott sebességváltó jelenleg tesztelési fázisban van, a fejlesztés, azóta is zajlik.

Hasonló hajtáslánc a Bosch Rexroth csoporttól: