A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Munkagép Monitor

Munkagépek több oldalról

facebook youtube rss

új Hitachi homlokrakodók

új Hitachi homlokrakodók

Elsődleges cél a károsanyag kibocsájtás csökkentése

A Hitachi homlokrakodók könnyebb szervizelhetőséget ígérnek

Két új erős homlokrakodó került bemutatásra a HCM Europe- től, melyeket alacsony károsanyag kibocsájtási szintre és kiemelkedő teljesítményre terveztek. A ZW140-5 és ZW150-5 típusokkal, melyeket a gyártó szerint több különböző munkaterületre terveztek jelentősen kevesebb üzemanyag fogyasztás érhető el amint a korábbi modellekkel. Az 5,2 literes 4 hengeres vízhűtéses turbó motor mellé a gyártó hidrosztatikus váltója (HST) párosul. Ennek eredményeként a ZW-5 széria üzemanyag fogyasztása körülbelül 20%-al csökken ásási fázisban. Az fülkében található ECO panel jelzi ha a gép gazdaságos üzemmódban üzemel.

Egyik opciós felszereltsége a gépeknek az automata motorleállító funkció. Ez a rendszer 1 perc múlva leállítja a motort ha a sebesség üresben - és a kézifék behúzott állapotban van. Ezzel csökken a felesleges üzemanyag felhasználás és károsanyag kibocsájtás. A HST vezérlő rendszerrel a Hitachi ZW140-5 és ZW150-5 homlokrakodók két különböző módban üzemeltethető, amelyet a kezelő választhat ki a körülményekhez igazodva. A standard mód általános munkálatokra alkalmas egyenes talajon, a P (power) módozat nagyobb nyomatékot nyújt, amely nehéz körülmények közötti munkálatokra alkalmas. A TCS rendszer a kerekek csúszását akadályozza havas vagy sáros utakon.

A gyártó szerint a rendszer nagyon hatékony a könnyű munkálatok során és jelentősen csökkenti a gumik kopását, üzemanyag fogyasztást és az üzemeltetési költségeket.

Módosítások történtek a fülkében, mely tágasabb, jobb kiláthatóságot biztosít a korábbi modellekhez képest. A biztonságosabb kilátást hátsó kamera is biztosíthatja. A homlokrakodók karbantartása is könnyebbé vált, a zsírzó pontok és kenőanyag szintekhez történő hozzáférés a gép megmászása nélkül is kivitelezhető.

Mind a ZW140-5 és a ZW150-5 hosszabb periódusban is tud dolgozni köszönhetően a fordítható irányú ventilátor lapátoknak, mely egyszerű és gyors módja a hűtők tisztításának.

Vasilis Drougkas Úr, a Hitachi homlokrakodók specialistája azt mondta, hogy „a ZW-5 homlokrakodók üzemanyag takarékosak és megbízhatóak. Könnyű őket karbantartani és kezelni. Hisszük hogy a ZW140-5 és ZW150-5 sikeres lesz Európában, és keresett lesz a bérbeadó cégek körében is.”

 

 

forrás khl.com