A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Munkagép Monitor

Munkagépek több oldalról

facebook youtube rss

A Jövő pályázatai - partnerségi megállapodás

Elfogadásra került az új pályázati kiírások alapját jelentő, ún. partnerségi megállapodás!

 

A múlt héten elfogadásra került az új pályázati kiírások alapját jelentő, ún. partnerségi megállapodás, amely aláírására várhatóan szeptember 11-én kerül sor Orbán Viktor kormányfő és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság leköszönő elnöke között.

 

A MTI híre szerint több mint 34 milliárd eurónyi támogatásról döntöttek, ami a hozzá szükséges önerővel nagyságrendileg 12 ezer milliárd forintos fejlesztést jelent a 2014-2020-as időszakban - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János kifejtette: az EU-s pénzekről szóló tárgyalások során Magyarország kiemelten fontosnak tartotta az úthálózat-korszerűsítését. Így megvalósulhat az a kormányzati elképzelés, hogy 2018-ig minden autópálya elérje az országhatárt: az M3-as Kárpátalja felé két határátlépési ponttal, de lesz egy M4-es "kikötési pont" is Debrecen és Nagyvárad vonalában. Megépül a Kassa-Miskolc közötti autópálya szakasz, folytatják az M2-es sztráda építését Vác és a magyar-szlovák határ között, az M6-os eléri majd a déli határt, sőt arra is reális esély van, hogy az M8-as szintén elérje az országhatárt. Megkezdődik továbbá az M9-es autópálya építése, és megépül az új komáromi Duna-híd - részletezte a terveket. Hozzátette: cél az is, hogy a megyei jogú városokat bekösség az autópályákhoz.

 

A miniszter arról is beszámolt, hogy az EU-val folytatott egyeztetéseken bizonyos szempontokat sikerült markánsan érvényesíteni, így például azt, hogy a vidéki életformát, a vidéken élő emberek boldogulását és a fiatalok helyben maradását segítő gazdasági eszközök kiemelt figyelmet kapjanak.

 

A fenti megállapodáshoz a Bizottság részéről készült egy hivatalos összefoglaló, amely tartalmazza a megállapodás ideológiáját, a várható célokat, az egyes célokhoz tartozó kereteket, amelyet az alábbi linkre kattintve elérhet : /h/104/osszefoglalas-magyarorszagnak-a-2014-2020-as-idoszakra-vonatkozo-partnersegi-megallapodasarol/

 

A partnerségi megállapodás elfogadása után következik az ún. operatív programok elfogadása, amely alapján a konkrét pályázatok kiírásra kerülnek, ez előre láthatólag október közepéig meg fog történni.

 

Amennyiben Önöknél is fejlesztési igény merülne fel, partnerünk díjmentes előzetes pályázati minősítések kapcsán áll rendelkezésére. A pályázati alkalmasság szempontjából történő (elő)minősítésre kérjük, hogy kitöltve küldje vissza  PÁLYÁZATI ELŐMINŐSÍTŐ  lapunkat, vagy keressen bennünket.

 

Forrás: kormany.hu